Sensing Yin

Sensing Yin

Vi lever i en ”yang-värld”, då dagens samhälle präglas av prestation, karriär, vara stark, driven och ständigt uppkopplad. Detta kan skapa ett ständigt stresspåslag i kroppen. Kortvarig stress är inte farligt utan kan till och med hjälpa oss att fokusera och få saker och ting gjorda. Problemet uppstår när vi inte får tid för återhämtning och stressen blir långvarig. Vi mår bra av balans mellan Yin och Yang.

Det är bra att få in mer stillhet och lugn. Det är här Yin Yoga visat sig fungera så bra genom att hjälpa oss att vila, släppa på spänningar och komma ner i varv. Yin står för avslappning, vila, lugn, mjukhet, stillhet, tystnad, långsamhet och att bara vara medan Yang representerar motsatsen, det vill säga prestation, fart, styrka, görande, drivkraft och målmedvetenhet.

Sensing Yin – Ny teknik och rörelsefrihet för att optimera Yin-positionerna. Det innebär vi väver in Sensing genom att vi börjar positionerna i rörelse för att först finna lugn och ro och går sedan in i vila, om kroppen tillåter. Lätta rörelser gör att nervsystemet lugnar sig och det i sin tur gör att bindväven mjuknar ännu mer. På så sätt kommer vi åt bindväven på ett djupare plan och vår så väl behövda återhämtning. Vi undviker stretch och ytterlägen i positionerna. När du ger kroppen frihet att röra sig som den vill och när den vill, så lugnar det alla system i kroppen och kärlekshormonet Oxytocin frigörs. Motsatsen är att neka kroppen dess naturliga uttryck, vilket kan frigöra stresshormoner. I Sensing Yin lyssnar du på din inre guide och njuter av rörelse när du vill.

Props såsom bolster, klossar, filtar etc är vanligt att använda för att anpassa positionerna efter din unika kropp och dina egna förutsättningar. Under Sensing Yin arbetar vi med rörelser så som tryck, gungningar och skakningar – detta är ett sätt att närma sig kroppens bindväv och nervsystemet. Vi blir mer lyhörda och lär oss känna tillit till vår kropp.

Sensing Yin är för dig som vill...

  • öka närvaro och medvetenhet
  • skapa inre lugn
  • stilla kropp och sinne
  • minska stress och oro
  • öka rörligheten i kroppen
  • få lättnad och mindre smärta
  • öka flöde av energi och livskraft
Upplever du långvarig stelhet, trötthet eller smärta? Mycket tankar som snurrar eller brist på energi? Då är Sensing Yin rätt yogaform för dig. Sensing Yin passar alla, men är särskilt bra för stabila människor.

Vill du uppleva en positiv skillnad för dig, i kropp, själ och sinne?

Jag är redo att guida dig i Sensing yogans värld till en hållbar hälsa oavsett om det är ren Sensing, Sensing Hatha eller Sensing Yin.

Jag erbjuder coachingsamtal, yogaklasser och kurser men även eventklasser, workshops och föreläsningar för företag/verksamheter och privatpersoner. 

Kontakta mig för era önskemål.

Kontakt

Utbildning och certifikat
– Certifierad Coach av Camilla Lebert Hirvi
– Certifierad Yoga Lärare av Mia Elmlund, Connective Instituet (Sensing yoga, Sensing Hatha, Sensing Yin)
– Certifierad Yogainstruktör Friskis & Svettis
– Utbildad inom Restorative Yoga och Yin Yoga av Ulrika Norberg och Hillevi Borga, Toga for life

Copyright © Ecosustain i Kungälv AB